Spring til hovedindhold

Uppskot

Føroya Politi

Tíðindi

20. juni 2019

Deil

Deil

Begrundet mistanke om drab men ikke varetægtsfængsling

En yngre mand blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved retten på Færøerne sigtet for drab, men ikke varetægtsfængslet

Anklagemyndigheden

En yngre mand blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved retten på Færøerne. På baggrund af efterforskningen ønskede anklagemyndigheden at få varetægtsfængslet den unge mand, så han ikke kunne påvirke vidner eller den videre efterforskning af sagen inden en mulig straffesag.

Manden blev i retten sigtet for drab eller vold med døden til følge i forbindelse med ung kvindes død i november 2012. Han nægtede sig skyldig. 

Færøernes ret fandt, at der er en begrundet mistanke om, at den yngre mand har gjort sig skyldig i sigtelsen om drab. Retten mente ikke, at han vil påvirke efterforskningen og besluttede derfor ikke at varetægtsfængsle den unge mand.

”Anklagemyndigheden har valgt at kære byrettens afgørelse til Østre Landsret, fordi der er tale om en særlig sag, som vedrører mulig alvorlig personfarlig kriminalitet.  Derfor ønsker vi, at landsretten får mulighed for at tage stilling til, om den sigtede unge mand skal varetægtsfængsles eller ej”, siger vicepolitimester Linda Margrethe Hesselberg.

Vicepolitimester Linda Margrethe Hesselberg fortæller videre, at sagen drejer sig om en ung kvindes død i november 2012. Færøernes Politi genoptog efterforskningen af sagen i 2018 og har igennem en længere periode foretaget en grundig efterforskning, hvor der blandt andet er blevet afhørt mange vidner.

Da grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning, kan anklagemyndigheden på nuværende tidspunkt ikke dele flere oplysninger i sagen med offentligheden.

Anklagemyndigheden har forståelse for, at offentligheden har en stor interesse i at få kendskab til flere detaljer i sagen, men af hensyn til politiets videre efterforskning er det ikke muligt at sige mere på nuværende tidspunkt, fortæller vicepolitimester Linda Margrethe Hesselberg. 

Anklagemyndigheden afventer nu landsrettens afgørelse om, hvorvidt den sigtede kan varetægtsfængsles.
 

Deil

Deil

Samband við politiið:

Teldupostur: politi@politi.fo

Telefon:114

Fleiri tíðindi

5. september 2019

Føroya Politi

Takkeskriv vedrørende savnet østrisk statsborger

Den østrigske ambassadør i Danmark har i dag sendt et takkebrev til Færøernes Politi

5. september 2019

Føroya Politi

Samstarvsavtala millum Arbeiðs- og brunaeftirlitið, TAKS og Politiið í Føroyum um eftirlit á arbeiðsmarknaðinum

Arbeiðs- og brunaeftirlitið, TAKS og Politiið í Føroyum eru farin undir samstarv at gera eftirlit á arbeiðsmarknaðinum

23. juli 2019

Føroya Politi

Vatnskutaraforboð

Tað er ikki loyvt at sigla nærri enn 500 m úr landi við vatnskutara í Nólsoy, Skúvoy og Mykinesi í tíðarskeiðnum 15. apríl til 31. august

Nej tak til cookies