Spring til hovedindhold

Uppskot

Føroya Politi

Tíðindi

19. mars 2020

Deil

Deil

INGEN ANMELDELSESPLIGT FOR CORONAVIRUS/COVID-19

Der er ingen anmeldelsespligt for Coronavirus/COVID-19. Anmeldelsespligten gælder kun for såkaldte alment farlige sygdomme, fx kopper, pest og SARS.

Politi

Mynd: Niclas Jessen

I Dagur & Vika den 18. marts 2020 blev det oplyst, at man som borger har pligt til at anmelde det til politiet eller en læge, hvis man er bekendt med, at en person, der er ramt af Coronavirus/COVID-19, ikke søger behandling og går i karantæne.

Dette er ikke korrekt. Der består ikke en sådan anmeldelsespligt.

Epidemiloven opererer med to typer af sygdomme, der er omfattet af loven. Alment farlige sygdomme og øvrige smitsomme og andre overførbare sygdomme. De alment farlige sygdomme er meget alvorlige sygdomme med en meget høj dødelighedsrate, fx pest og kopper. Coronavirus/COVID-19 hører under den sidste gruppe, nemlig øvrige smitsomme sygdomme.

Anmeldelsespligten gælder kun for de alment farlige sygdomme og dermed ikke for Coronavirus/COVID-19.

I den nugældende lovgivning har epidemikommissionen i øvrigt kun mulighed for at iværksatte tvangsforanstaltninger i forhold alment farlige sygdomme.
 

Deil

Deil

Samband við politiið:

Teldupostur: politi@politi.fo

Telefon:114

Fleiri tíðindi

27. mars 2020

Føroya Politi

Postponement of departure

If you have a deadline for departure but are unable to leave within the deadline due to Covid-19

16. mars 2020

Føroya Politi

Temporary border control on entry to the Faroe Islands from abroad

Temporary border control on entry to the Faroe Islands from abroad is established with a view to curb entry to the Danish realm of foreign citizens without a worthy purpose. This measure has been taken in order to prevent the spreading of COVID-19. Anyone travelling to the Faroe Islands must be prepared to produce an identification document.

16. mars 2020

Føroya Politi

Midlertidig indrejsekontrol af rejsende til Færøerne

Der indføres midlertidig indrejsekontrol af udenlandske rejsende til Færøerne med henblik på at forhindre udenlandske statsborgere uden lovligt indrejseformål i at rejse ind i det danske rige. Dette sker for at forhindre spredning af COVID-19. Alle rejsende skal være forberedte på at vise legitimation.

Nej tak til cookies