Spring til hovedindhold

Uppskot

Føroya Politi

Tíðindi

11. juni 2021 19:37

Politiet gennemgår teledatasager

Et teleselskab har udleveret forkerte teledata til Færøernes Politi i tre verserende straffesager. Det vurderes ikke at have afgørende betydning for sagerne, men ældre sager bliver for en sikkerheds skyld gennemgået.

Politiet

Mynd: Kim Matthäi Leland

I en verserende straffesag har et teleselskab ved en fejl udleveret andre teleoplysninger end de oplysninger, som Færøernes Politi bad om af få udleveret. I stedet for at få udleveret teleoplysninger om, hvor den mistænktes telefon har været, har teleselskabet udleveret oplysninger om, hvor de personer, der har kontaktet den mistænkte, har opholdt sig.

 

Det er Færøernes Politis vurdering, at det ikke har afgørende betydning for straffesagen, og politiet har i dag orienteret Retten på Færøerne samt forsvarerne i sagen om fejlen.

 

Der er yderligere to verserende sager ved Retten på Færøerne, hvori der indgår teledata. Heller ikke i disse sager vurderes fejlen at have afgørende betydning. 

 

»Vi vil selvfølgelig gerne være helt sikre på, at samme fejlagtige leverance ikke har haft betydning i andre sager. Derfor er vi for en sikkerheds skyld gået i gang med at gennemgå op mod 50 afsluttede sager. Hvornår vi er færdige med det arbejde, kan vi endnu ikke oplyse,« siger politidirektør Michael Boolsen.

For yderligere oplysninger kontakt politidirektør Michael Boolsen på +298 35 14 48.

 

Samband við politiið:

Teldupostur: politi@politi.fo

Telefon:114

18. apríl 2024

Føroya Politi

STONGT

Avgreiðslan hjá politinum á Tvøroyri hevur stongt 22. - 30. apríl.

16. apríl 2024

Føroya Politi

Dómur í sjáldsama stórum hashmáli

Ein samdur dómsmansrættur í Føroya Rætti dømdi í gjár tveir mans ávikavist 2 ár og 3 mánaða treytaleysa fongsulsrevsing og 2 ár og 7 mánaða treytaleysa fongsulsrevsing fyri at hava smuglað uml. 50 kg av hashi til Føroyar. Ein triði maður var eisini ákærdur í málinum, men hann bleiv fríkendur fyri at hava verið við til smuglingina.

25. mars 2024

Føroya Politi

STONGT

Avgreiðslan hjá politinum í Vágunum hevur stongt 25. mars - 1. apríl.