Spring til hovedindhold

Uppskot

Føroya Politi

Tíðindi

31. august 2021 11:20

Deil

Deil

Ung mand idømt fængsel i 8 måneder for voldtægt

Østre Landsret idømte i sidste uge en ung mand på 27 år fængsel i 8 måneder ubetinget for voldtægt af en jævnaldrende kvinde.

Landsretten skærpede dermed straffen med fængsel i 2 måneder. Den unge mand udnyttede, at den unge kvinde, der var en forhenværende kæreste, sov og voldtog hende.

Landsretten havde i forbindelse med denne sag lejlighed til at tage stilling til, om de strafskærpelser inden for sædelighedskriminalitet, der slog igennem i Danmark i 2016, også skal gælde på Færøerne. Ved domsafsigelsen tilkendegav landsretten, at man ikke uden en klar politisk tilkendegivelse – som tilfældet var i Danmark – fandt at kunne skærpe straffene i sædelighedssager på samme måde.

Politidirektør Michael Boolsen udtaler: ”Inden for den angivne strafpraksis er jeg tilfreds med dommen. Udmåling af en ubetinget frihedsstraf af en vis varighed er et klart og tydeligt signal om, at samfundet ikke tolererer den type grænseoverskridende og stærkt integritetskrænkende adfærd, som den handling, landsretten har straffet, er udtryk for. Jeg håber at denne dom vil bidrage til, at man vil tænke sig grundigt om i sin adfærd, da denne sag desværre ikke er ’en enlig svale’.”

Deil

Deil

Samband við politiið:

Teldupostur: politi@politi.fo

Telefon:114

Fleiri tíðindi

11. juni 2021

Føroya Politi

Politiet gennemgår teledatasager

Et teleselskab har udleveret forkerte teledata til Færøernes Politi i tre verserende straffesager. Det vurderes ikke at have afgørende betydning for sagerne, men ældre sager bliver for en sikkerheds skyld gennemgået.

29. mars 2021

Føroya Politi

Chef til økonomiafsnittet, logistikafsnittet samt ledelsessekretariatet ved Færøernes Politi

Færøernes Politi står foran nogen omstruktureringer. I den forbindelse søger vi en chef til at lede vores velfungerende økonomiafsnit, logistikafsnit og til at etablere et ledelsessekretariat - som for embedet er nyt - og som du vil blive ansvarlig for. Som chef har du direkte reference til stabschefen for Færøernes Politi, og som chef for økonomiafsnittet, logistikafsnittet samt ledelsessekretariatet kommer du til at være en del af det næst øverste ledelseslag hos politiet og en del af ledelsen.

23. januar 2021

Føroya Politi

24 ára gamal varðhaldsfongslaður í 2 vikur

Ein 24 ára gamli maður bleiv í morgun kl. 10.00 framstillaður í grundlógarforhoyr í Føroya Rætti, skuldsettur fyri brot á narkotika lógina