Spring til hovedindhold

Uppskot

Føroya Politi

Tíðindi

31. august 2021 11:20

Deil

Deil

Ung mand idømt fængsel i 8 måneder for voldtægt

Østre Landsret idømte i sidste uge en ung mand på 27 år fængsel i 8 måneder ubetinget for voldtægt af en jævnaldrende kvinde.

Landsretten skærpede dermed straffen med fængsel i 2 måneder. Den unge mand udnyttede, at den unge kvinde, der var en forhenværende kæreste, sov og voldtog hende.

Landsretten havde i forbindelse med denne sag lejlighed til at tage stilling til, om de strafskærpelser inden for sædelighedskriminalitet, der slog igennem i Danmark i 2016, også skal gælde på Færøerne. Ved domsafsigelsen tilkendegav landsretten, at man ikke uden en klar politisk tilkendegivelse – som tilfældet var i Danmark – fandt at kunne skærpe straffene i sædelighedssager på samme måde.

Politidirektør Michael Boolsen udtaler: ”Inden for den angivne strafpraksis er jeg tilfreds med dommen. Udmåling af en ubetinget frihedsstraf af en vis varighed er et klart og tydeligt signal om, at samfundet ikke tolererer den type grænseoverskridende og stærkt integritetskrænkende adfærd, som den handling, landsretten har straffet, er udtryk for. Jeg håber at denne dom vil bidrage til, at man vil tænke sig grundigt om i sin adfærd, da denne sag desværre ikke er ’en enlig svale’.”

Deil

Deil

Samband við politiið:

Teldupostur: politi@politi.fo

Telefon:114

Fleiri tíðindi

11. mai 2022

Føroya Politi

Fongsulsrevsing í 40 dagar og útvísing fyri harðskap

Ein 28 ára gamal maður var 5. mai 2022 í Føroya Rætti dømdur 40 daga fongsulsrevsing fyri harðskap, sum var framdur í náttarlívinum í Havn. Maðurin var ákærdur fyri at hava sligið ein mann fleiri ferðir í anlitið.

4. mai 2022

Føroya Politi

Mál um innflutning av stórari nøgd av hashi skotið inn fyri Eystara Landsrætt

Ákæruvaldið hevur gjørt av at skjóta eitt mál um innflutning av hashi til Føroya inn fyri Eystara Landsrætt.

20. apríl 2022

Føroya Politi

Brúkar tú el-rennihjól á vegum har ferðslulógin er galdandi

Føroya Politi fær javnan fyrispungningar um brúk av el-rennhjólum, har ferðslulógin er galdandi.